Необходими продукти:
350 г нетлъсто свинско месо
2 супени лъжици олио
4 ситно нарязани скилидки чесън
1 глава червен лук
1 супена лъжица захар
1 червена чушка
½ краставица
2 домата
2 стръка пресен лук
парче ананас
черен пипер
пресен кориандър и пера пресен лук за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на филийки. Загрейте олиото. Първо сипете чесъна, след него месото и след още една минута нарязания на полумесеци червен лук. Пържете още 3-4 минути, сипете захарта и овкусете с черен пипер.
Разбъркайте сместа още 3-4 минути и тогава добавете нарязаната на ивички чушка, нарязаните на кръгчета краставици и домати и нарязания на кубчета ананас.
Пържете още 3-4 минути и свалете ястието от огъня. Украсете го с листенца кориандър и нарязани пера пресен лук.
От книгата „Готвим за 20 минути" на ИК Колхида