IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

За 20 мин: Свинско по тайландски

22 ноември 2011 13 45

Бързо и доста ефектно екзотично ястие

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

350 г нетлъсто свинско месо

2 супени лъжици олио

4 ситно нарязани скилидки чесън

1 глава червен лук

1 супена лъжица захар

1 червена чушка

½ краставица

2 домата

2 стръка пресен лук

парче ананас

черен пипер

пресен кориандър и пера пресен лук за украса

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на филийки. Загрейте олиото. Първо сипете чесъна, след него месото и след още една минута нарязания на полумесеци червен лук. Пържете още 3-4 минути, сипете захарта и овкусете с черен пипер.

Разбъркайте сместа още 3-4 минути и тогава добавете нарязаната на ивички чушка, нарязаните на кръгчета краставици и домати и нарязания на кубчета ананас.

Пържете още 3-4 минути и свалете ястието от огъня. Украсете го с листенца кориандър и нарязани пера пресен лук.

От книгата „Готвим за 20 минути" на ИК Колхида

Автор - снимка

КоментариКоментари