IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пълнена пуйка с картофи

24 ноември 2011 11 20

Да потренираме за Коледа с една пуйка в Деня на благодарността

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Днес в Америка празнуват Денят на благодарността. Ние сме в България, но това не означава, че не може да се поглезим с пуйка. И понеже сме традиционалисти, ще си я напълним, както ние си знаем!

Не забравяйте, че за хубавото изпичане на една пуйка ви трябват не по-малко от 3-4 часа. И то след като е размразена.

Продукти:

1 пуйка

1 ½ чаша ориз

буркан гъби

черен пипер

сол

магданоз

джоджен

1/2- 1 кг картофи

½ кг моркови

мазнина (1 пакетче масло)

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и се нарязват. Дреболиите на пуйката се изваждат и тя се измива добре. В тиган се запържва в масло едро нарязания лук, половината ориз, гъбите, пипера. Подправя се запръжката с магданоз, джоджен и сол и се държи на огън докато оризът поеме от течността и омекне.

Цялата плънка се взима внимателно и се пълни в пуйката, която се зашива с конец. Пуйката се слага в печката за около два часа.

След това добавяте картофите и морковите и покривате тавата с фолио. Оставяте я в печката за още 2 часа.

Бон апетит! И внимавайте с конците!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

dancheto ( преди 13 години )
Хайде и Денят на Благодарността побългарихте...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар