Днес в Америка празнуват Денят на благодарността. Ние сме в България, но това не означава, че не може да се поглезим с пуйка. И понеже сме традиционалисти, ще си я напълним, както ние си знаем!
Не забравяйте, че за хубавото изпичане на една пуйка ви трябват не по-малко от 3-4 часа. И то след като е размразена.
Продукти:
1 пуйка
1 ½ чаша ориз
буркан гъби
черен пипер
сол
магданоз
джоджен
1/2- 1 кг картофи
½ кг моркови
мазнина (1 пакетче масло)
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се нарязват. Дреболиите на пуйката се изваждат и тя се измива добре. В тиган се запържва в масло едро нарязания лук, половината ориз, гъбите, пипера. Подправя се запръжката с магданоз, джоджен и сол и се държи на огън докато оризът поеме от течността и омекне.
Цялата плънка се взима внимателно и се пълни в пуйката, която се зашива с конец. Пуйката се слага в печката за около два часа.
След това добавяте картофите и морковите и покривате тавата с фолио. Оставяте я в печката за още 2 часа.
Бон апетит! И внимавайте с конците!