IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Оризов омлет

26 ноември 2011 07 00

Ако не постите, не пропускайте да си направите тазилесна вкусотия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

6 яица

70 г ориз

150 г шунка

40г краве масло

магданоз

червен пипер

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сварете ориза в подсолена вода до готовност. Нарежете шунката на кубчета, накълцайте на ситно магданоз. Отцедете ориза, разбийте яйцата и ги смесете с ориза, шунката и магданоза. Овкусете със сол, червен и черен пипер. Разтопете маслото в тиган и излейте яйчената смес. Когато омлетът се позачерви от едната страна, обърнете го с дървена лопатка и от другата. Поднесете веднага.

Рецептата е от книгата "Готвим за 30 минути", изд. "Колхида"

 


Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари