IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пилешки бутчета с елда

31 януари 2012 16 00

Пробвайте!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:
2 пилешки бутчета;
2 глави кромид лук;
3 скилидки чесън;
30 мл зехтин;
3-4 домата;
1 чаена чаша елда;
1 щипка кориандър;
1 щипка естрагон;
1 чаена чаша бяло вино;
смлян черен пипер;
сол.

Начин на приготвяне:
Поръсете бутчетата с черен пипер и сол, разположете ги в тавичка, залейте ги с виното и ги вдигнете за 2 часа в хладилника да се мариноват. Извадете тавичката, покрийте я с фолио и печете на умерена фурна до готовност.
През това време накиснете елдата в подсолена вода за 2 часа, докато удвои обема си. Загрейте зехтина и задушете ситно нарязания лук и целите скилидки чесън. След като омекнат, сипете обелените и настъргани домати и гответе 4-5 минути под капак. Сипете елдата, поръсете кориандъра и естрагона, налейте 1чаена чаша гореща вода и овкусете с черен пипер и сол. Гответе на умерен огън до готовност.
Изсипете в блюдо елдата и върху нея подредете запечените пилешки бутчета.

Рецептата е от книгата "Елда - суперхрана на бъдещето" на изд. "Колхида"

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари