Съставки
2 чаши боб ;
¾ чаена чаша прясно краве мляко или кокосово мляко;
3 ч.чаши вода;
1 гл.ситно нарязан лук;
2 смачкани скилидки чесън;
сол на вкус;
2 стръкчета зелен лук;
1 суп.лъж. царевично брашно;
¾ чаена чаша бяло или пълнозърнесто брашно.
Приготвяне
Млякото се сварява и към него се прибавя водата , боба, лука и чесъна. От двете брашна с 3 супени лъжици вода се прави тесто, с което се оформят с длани малки масурчета. Те се пускат във врящата бобена смес. Ври на тих огън до пълното сваряване на боба и масурчетата. Поднася се на канапе от горещ пилаф или картофено пюре.





16-годишно момиче скочи от висок етаж на блок в Пловдив
Ванеса Филипова за мисията "доброволец": Трябва да си апатичен и отдаден
След 18 години без вода - Атанас Зафиров откри новия водопровод в Едрево
Десетки загинали при атака с дронове върху детска градина и болница в Судан
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Леден вятър, но 1000 бяха там: ЦСКА поздрави феновете си + ВИДЕО
Гуардиола хвали френски младок след класиката
Салах изригна: Слот ме хвърли под автобуса! Вече нямам връзка с него
Веласкес обърна каруцата в Левски
Дневен хороскоп за 7 декември, неделя
Седмична нумерологична прогноза за 8 – 14 декември
20 цитата на Габор Мате, с които да опознаем себе си
8 златни правила за плосък корем
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар