IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ямайска бобена яхния

13 декември 2005 09 52

Екзотична вегетарианска рецепта с пикантен вкус. Подходяща за хапване в горещите дни, не натоварва организма

Ямайска бобена яхния

 Съставки

2 чаши боб ;
¾ чаена чаша прясно краве мляко или кокосово мляко;
3 ч.чаши вода;
1 гл.ситно нарязан лук;
2 смачкани скилидки чесън;
сол на вкус;
2 стръкчета зелен лук;
1 суп.лъж. царевично брашно;
¾ чаена чаша бяло или пълнозърнесто брашно.

Приготвяне

Млякото се сварява и към него се прибавя водата , боба, лука и чесъна. От двете брашна с 3 супени лъжици вода се прави тесто, с което се оформят с длани малки масурчета. Те се пускат във врящата бобена смес. Ври на тих огън до пълното сваряване на боба и масурчетата. Поднася се на канапе от горещ пилаф или картофено пюре.

КоментариКоментари