Съставки
800 гр карфиол
30 гр брашно тип 500
90 гр масло
50 гр кашкавал
5 мл лимонов сок
2 бр. яйчен жълтък
Приготвяне
1.Разделеният на малки розетки карфиол, сварете в подсолена вода и го отцедете
2.В по-голямата част от маслото запържете брашното до порозовяване
3.Разредете го с отвара от карфиола, докато се получи гъст сос със средна гъстота
4.Посолете соса и го подправете с лимонов сок
5.Още горещ го застройте с жълтъците, разбити с останалото масло
6.Залейте свареният карфиол със соса и поръсете отгоре настърган кашкавал.





Мицкоски: Българите още утре може да са в Конституцията, но това не е краят
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Дон Хулио се опари и спира с експериментите в Левски
Берое ще се възражда в Сливен
Веласкес обърна каруцата в Левски
Левски ще заприлича на слон на дърво
Седмична нумерологична прогноза за 8 – 14 декември
20 цитата на Габор Мате, с които да опознаем себе си
8 златни правила за плосък корем
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар