IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карфиол в кашкавален сос

13 декември 2005 09 55

Ястие с лек и специфичен вкус, бързо за приготвяне. Имайте предвид, че карфиолът, според нови научни изследвания предпазва от рак - така, че пробвайте рецептата!

Карфиол в кашкавален сос

 Съставки

800 гр карфиол
30 гр брашно тип 500
90 гр масло
50 гр кашкавал
5 мл лимонов сок
2 бр. яйчен жълтък

Приготвяне

1.Разделеният на малки розетки карфиол, сварете в подсолена вода и го отцедете
2.В по-голямата част от маслото запържете брашното до порозовяване
3.Разредете го с отвара от карфиола, докато се получи гъст сос със средна гъстота
4.Посолете соса и го подправете с лимонов сок
5.Още горещ го застройте с жълтъците, разбити с останалото масло
6.Залейте свареният карфиол със соса и поръсете отгоре настърган кашкавал.

КоментариКоментари