IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пиле с чеснов сос

13 декември 2005 09 57

Пикантна рецепта с лек сос с вино, правейки ястието подходящо за лека вечеря.

Пиле с чеснов сос

 Съставки

1 бр. пиле
100 гр домати
100 гр лук кромид стар
5-6 ск. чесън стар
2 бр. лимон
75 мл вино бяло
20 гр брашно тип 500

 Приготвяне

1.Загрейте олиото
2.Обелете кожата на пилето и го нарежете на порции
3.Поръсете ги със сол и черен пипер
4.Изпържете порциите до зачервяване
5.Нарежете наситно лука, чесъна и доматите
6.Запържете ги 5-6 минути
7.Сипете виното и брашното
8.Оставете да поври до сгъстяване, като бъркате непрекъснато
9.Залейте пилето с получената смес
10.Украсете с магданоз
11.Сервирайте ястието със зелена салата и нарязаните на резенчета лимони.

КоментариКоментари