Съставки
1 бр. пиле
200 гр гъби
200 гр домати
250 мл вино бяло
20 гр масло
1/2 вр. магданоз пресен
500 гр картофи
Приготвяне
1.Пилето се разрязва на 4 и се нарежда в тавичка. Поставя се във фурната за около 60-70 минути без мазнина със съвсем малко вода, само колкото да е мокро дъното
2.Междувременно се нарязват гъбите наситно и се смесват в една по-голяма купа с виното и малко черен пипер. Пилето се залива с тях и се оставя във фурната за още 30 минути
3.Сосът се приготвя като се запържат доматите в маслото. С малко вода се размива брашното и се прибавя към доматите
4.След като соса поври малко, се отстранява от котлона и се изсипва върху пилето
5.Разбърква се хубаво и се оставя във фурната за още 30 минути
6.Ястието се сервира, поръсено със ситно нарязания магданоз и с цели сварени картофи.