Съставки
1 бр. пиле
60 гр масло
100 гр моркови
1/2 вр. репички
1000 гр лук праз
50 гр лук кромид стар
50 гр сметана квасена
50 мл бульон пилешки
10 гр брашно тип 500
1 бр. дафинов лист
1/4 вр. магданоз пресен
1 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. мента
1 ч.л. сол
Приготвяне
1.Измийте и нарежете зеленчуците наситно и ги задушете на тих огън 30 минути
2.В отделен съд запържете пилето цяло
3.Залейте го с вода, прибавете подправките и оставете да ври на тих огън 1 час
4.В друг съд разтопете маслото на слаб огън
5.Сипете брашното и леко го запържете
6.Към него прибавете сметаната и бульона и оставете соса да клокне
7.Готовото пиле нарежете на порции и ги наредете в подходяща чиния
8.Гарнирайте ястието със задушените зеленчуци и соса.
Изгората на Д`Артанян
13 декември 2005 10 02Френска рецепта с пиле и сметана

Сподели
Коментари


Коментари
