Съставки
1 бр. пиле
60 гр масло
100 гр моркови
1/2 вр. репички
1000 гр лук праз
50 гр лук кромид стар
50 гр сметана квасена
50 мл бульон пилешки
10 гр брашно тип 500
1 бр. дафинов лист
1/4 вр. магданоз пресен
1 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. мента
1 ч.л. сол
Приготвяне
1.Измийте и нарежете зеленчуците наситно и ги задушете на тих огън 30 минути
2.В отделен съд запържете пилето цяло
3.Залейте го с вода, прибавете подправките и оставете да ври на тих огън 1 час
4.В друг съд разтопете маслото на слаб огън
5.Сипете брашното и леко го запържете
6.Към него прибавете сметаната и бульона и оставете соса да клокне
7.Готовото пиле нарежете на порции и ги наредете в подходяща чиния
8.Гарнирайте ястието със задушените зеленчуци и соса.
Изгората на Д`Артанян
13 декември 2005 10 02Френска рецепта с пиле и сметана





Мицкоски: Българите още утре може да са в Конституцията, но това не е краят
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Дон Хулио се опари и спира с експериментите в Левски
Берое ще се възражда в Сливен
Веласкес обърна каруцата в Левски
Левски ще заприлича на слон на дърво
Седмична нумерологична прогноза за 8 – 14 декември
20 цитата на Габор Мате, с които да опознаем себе си
8 златни правила за плосък корем
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар