Съставки
1 пиле
500 гр домати
150 гр лук кромид стар
100 гр маслини
200 мл вино бяло
60 мл олио
500 гр брашно тип 500
1 бр. яйчен белтък
1 пак. мая
Приготвяне
1.Нарежете пилето на порции
2.Сложете го в дълбок съд и го запържете до златисто в 40 мл олио
3.Налейте виното и го задушавайте, докато остане на мазнина
4.След това поръсете ястието с черен пипер и го посолете
5.Прибавете доматите, лука и маслините, нарязани надребно
6.Пуснете щипка розмарин
7.Оставете всичко да се задуши на тих огън за 5 минути
8.От брашното, маята, 20 мл олио и сол (на вкус) пригответе тесто
9.След това го разстелете на тънък пласт
10.Сложете пилето и зеленчуците в тава
11.Покрийте ги с тестото, като залепите краищата му с белтъка към ръбовете на тавичката
12.Поръсете отгоре с брашно и печете 45 минути във фурна при температура 200 градуса
13.Когато сервирате готовото ястие, отстранете кората.
Пиле в тесто по елзаски
13 декември 2005 10 04Празнична френска рецепта





Мицкоски: Българите още утре може да са в Конституцията, но това не е краят
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Дон Хулио се опари и спира с експериментите в Левски
Берое ще се възражда в Сливен
Веласкес обърна каруцата в Левски
Левски ще заприлича на слон на дърво
Седмична нумерологична прогноза за 8 – 14 декември
20 цитата на Габор Мате, с които да опознаем себе си
8 златни правила за плосък корем
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар