IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле в тесто по елзаски

13 декември 2005 10 04

Празнична френска рецепта

Пиле в тесто по елзаски

Съставки

1 пиле
500 гр домати
150 гр лук кромид стар
100 гр маслини
200 мл вино бяло
60 мл олио
500 гр брашно тип 500
1 бр. яйчен белтък
1 пак. мая


Приготвяне

1.Нарежете пилето на порции
2.Сложете го в дълбок съд и го запържете до златисто в 40 мл олио
3.Налейте виното и го задушавайте, докато остане на мазнина
4.След това поръсете ястието с черен пипер и го посолете
5.Прибавете доматите, лука и маслините, нарязани надребно
6.Пуснете щипка розмарин
7.Оставете всичко да се задуши на тих огън за 5 минути
8.От брашното, маята, 20 мл олио и сол (на вкус) пригответе тесто
9.След това го разстелете на тънък пласт
10.Сложете пилето и зеленчуците в тава
11.Покрийте ги с тестото, като залепите краищата му с белтъка към ръбовете на тавичката
12.Поръсете отгоре с брашно и печете 45 минути във фурна при температура 200 градуса
13.Когато сервирате готовото ястие, отстранете кората.

КоментариКоментари