Съставки
200 гр кайма
1кг. лук кромид стар
1 бр. яйца
50 гр масло
30 гр хляб
50 гр кашкавал
60 мл краве прясно мляко
250 мл бульон телешки
Приготвяне
1.Омесете каймата с накиснатия и изцеден от прясното мляко хляб
2.Прибавете яйцето, настъргания кашкавал и магданоза
3.Почистете и измийте лука 4.Издълбайте вътрешността му, накълцайте я наситно и я прибавете към каймата
5.Добавете сол и черен пипер на вкус
6.С така приготвената плънка, напълнете лука
7.Сложете го в тава и залейте с бульона
8.Покрийте го с домакинско фолио и го сложете да се пече на умерена фурна.
Пълнен лук с кайма
13 декември 2005 10 05Рецепта от североизточна България





Мицкоски: Българите още утре може да са в Конституцията, но това не е краят
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Дон Хулио се опари и спира с експериментите в Левски
Берое ще се възражда в Сливен
Веласкес обърна каруцата в Левски
Левски ще заприлича на слон на дърво
Седмична нумерологична прогноза за 8 – 14 декември
20 цитата на Габор Мате, с които да опознаем себе си
8 златни правила за плосък корем
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар