Съставки
200 гр кайма
1кг. лук кромид стар
1 бр. яйца
50 гр масло
30 гр хляб
50 гр кашкавал
60 мл краве прясно мляко
250 мл бульон телешки
Приготвяне
1.Омесете каймата с накиснатия и изцеден от прясното мляко хляб
2.Прибавете яйцето, настъргания кашкавал и магданоза
3.Почистете и измийте лука 4.Издълбайте вътрешността му, накълцайте я наситно и я прибавете към каймата
5.Добавете сол и черен пипер на вкус
6.С така приготвената плънка, напълнете лука
7.Сложете го в тава и залейте с бульона
8.Покрийте го с домакинско фолио и го сложете да се пече на умерена фурна.
Пълнен лук с кайма
13 декември 2005 10 05Рецепта от североизточна България

Сподели
Коментари


Коментари
