Съставки
800 гр свински бут
80 гр лук кромид стар
200 гр картофи
200 гр гъби
75 мл олио
100 гр кашкавал
Приготвяне
1.Нарежете месото на тънки пържолки
2.Начукайте ги много добре - да станат двойно по-големи
3.Посолете ги и ги наръсете с черен пипер, кимион и малко настъргано индийско орехче
4.Оставете ги да поседят една върху друга, докато приготвите соса
5.Настържете лука, картофите и гъбите на ситно ренде, кашкавала - на едрото
6.Разбъркайте всичко заедно с магданоз и чубрица на вкус и олиото
7.Намажете начуканите пържолки с тази смес
8.Увийте ги и ги завържете с конец
9.Наредете ги една до друга в тава и ги полейте с малко олио отгоре
10.Изпечете ги покрити с капак или домакинско фолио
11.Сервирайте с подходяща гарнитура.
Печени свински пържоли със сос
13 декември 2005 10 07Празнична рецепта за специални гости





Мицкоски: Българите още утре може да са в Конституцията, но това не е краят
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Дон Хулио се опари и спира с експериментите в Левски
Берое ще се възражда в Сливен
Веласкес обърна каруцата в Левски
Левски ще заприлича на слон на дърво
Седмична нумерологична прогноза за 8 – 14 декември
20 цитата на Габор Мате, с които да опознаем себе си
8 златни правила за плосък корем
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар