Съставки
800 гр свински бут
80 гр лук кромид стар
200 гр картофи
200 гр гъби
75 мл олио
100 гр кашкавал
Приготвяне
1.Нарежете месото на тънки пържолки
2.Начукайте ги много добре - да станат двойно по-големи
3.Посолете ги и ги наръсете с черен пипер, кимион и малко настъргано индийско орехче
4.Оставете ги да поседят една върху друга, докато приготвите соса
5.Настържете лука, картофите и гъбите на ситно ренде, кашкавала - на едрото
6.Разбъркайте всичко заедно с магданоз и чубрица на вкус и олиото
7.Намажете начуканите пържолки с тази смес
8.Увийте ги и ги завържете с конец
9.Наредете ги една до друга в тава и ги полейте с малко олио отгоре
10.Изпечете ги покрити с капак или домакинско фолио
11.Сервирайте с подходяща гарнитура.
Печени свински пържоли със сос
13 декември 2005 10 07Празнична рецепта за специални гости

Сподели
Коментари


Коментари
