IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Бифтек Строганов

13 декември 2005 10 23

За 4 порции

Бифтек Строганов

Съставки

½ кг телешко филе
1 с.л. брашно
2 с.л. масло или маргарин
1 ½ чаша нарязани гъби
½ чаша ситно нарязан лук
1 скилидка чесън
2 с.л. масло или маргарин
3 с.л. брашно
1 с.л. доматена паста
½ кубче телешки бульон
1 чаша сметана за готвене /sour cream/
3 с.л. бяло сухо вино
Горещи сварени макарони


Приготвяне

Частично размразете месото; нарежете го на тънки парченца по дължина с размер на една хапка. Смесете 1 с.л. брашно и ½ ч.л. сол и покрийте месото с брашнената смес. В тиган разтопете 2 с.л. масло. Добавете месото и бързо запържете от двете страни до кафяво.

Добавете гъбите, лука и чесъна; запържете 3-4 минути или докато лукът омекне. Отстранете сместа от тигана. Сложете 2 с.л. масло, разбъркайте с 2 с.л. брашно. Добавете доматената паста, кубчето бульон и ¼ ч.л. сол.

Разбъркайте с 1 ¼ чаша вода. Гответе и разбърквайте на среден огън докато не сместа заври. Продължете още 1-2 минути. Разбъркайте сметаната и останалата 1 с.л. брашно заедно. Добавете в тигана обратно сместа от месото и гъби, като разбъркате със сметаната и виното. Затоплете но без да кипи. Сервира се върху сварени макарони.

КоментариКоментари