Съставки
700 гр телешко филе или стек
½ чаша соев сос
2 с.л. олио (зехтин за готвене)
2 с.л. меласа
2 ч.л. суха горчица
1 ч.л. смлян джинджифил
4 скилидки чесън , нарязани на половинки
Приготвяне
Частично размразете месото и нарежете на тънки ивици с дължина около 7 см.
За маринатата смесете соевия сос, мазнината, меласата, горчицата, джинджифила, чесъна и ¼ чаша вода; разбъркайте добре. Прибавете месото към маринатата и оставете 15 минути на стайна температура.
Изцедете месото, запазвайки маринатата. По желание можете да навиете на спирала ивиците и да ги захванете с клечки за зъби през средата от край до край. Печете ги на скара 5-7 минути или до желаната готовност.
Обърнете и често поръсвайте с маринатата.
Телешко Териаки
13 декември 2005 10 25За 6 порции

Сподели
Коментари


Коментари
