Съставки
20 бр. зелеви листа
300 гр лук кромид стар
200 гр ориз
50 гр грис
1/2 ч.л. червен пипер
100 мл олио
Приготвяне
1.Лука се запържва, докато стане стъклен
2.Към него се добавят грис и ориз и също леко се запържват
3.Сместа се посолява и подправя с чубрица, магданоз и червен пипер на вкус и се залива с 1 ч.ч. гореща вода
4.Вари се, докато оризът поеме водата
5.Като се охлади леко сместа, с нея се правят сарми
6.Сармите се нареждат на дъното на широка тенджера, покрита със зелеви листа, и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие
7.Отгоре се покриват с чиния и се варят на слаб огън
Ако зелето не е много солено, сармите могат да се залеят с равни части вода и зелев сок.
Постни зелеви сарми за Бъдни вечер
13 декември 2005 10 33Класическа зимна рецепта

Сподели
Коментари


Коментари
