Съставки
20 бр. зелеви листа
300 гр лук кромид стар
200 гр ориз
50 гр грис
1/2 ч.л. червен пипер
100 мл олио
Приготвяне
1.Лука се запържва, докато стане стъклен
2.Към него се добавят грис и ориз и също леко се запържват
3.Сместа се посолява и подправя с чубрица, магданоз и червен пипер на вкус и се залива с 1 ч.ч. гореща вода
4.Вари се, докато оризът поеме водата
5.Като се охлади леко сместа, с нея се правят сарми
6.Сармите се нареждат на дъното на широка тенджера, покрита със зелеви листа, и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие
7.Отгоре се покриват с чиния и се варят на слаб огън
Ако зелето не е много солено, сармите могат да се залеят с равни части вода и зелев сок.
Постни зелеви сарми за Бъдни вечер
13 декември 2005 10 33Класическа зимна рецепта





Шофьор е в тежко състояние след катастрофа по пътя София - Варна
Кръвните банки са на ръба: Бургазлии даряват живот с мащабна кампания (ВИДЕО)
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Роналдо отвя Меси в още една класация
Благо: "На дъното сме! Направете нещо!"
Вратар е номер едно в Локо Пловдив
Алегри отписа своя отбор за титлата
Коледните сладки на Марая Кери
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Коледни подаръци, които означават повече от парите
Дневен хороскоп за 7 декември, неделя
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар