Съставки
500 гр макарони
450 гр шунка
200 гр лук кромид стар
450 гр гъби
100 мл бульон телешки
150 гр масло
50 мл доматено пюре
200 гр кашкавал
1 вр. магданоз пресен
3 ч.л. сол
3 гр черен пипер млян
Приготвяне
1.Шунката (най-добре да се използва от бут) се нарязва на ивички и се запържва в маслото
2.Прибавят се ситно нарязания лук, гъбите на филийки
3.Пържи се до омекване на гъбите
4.Добавя се разреденото доматено пюре и се допържва
5.Долива се бульона и сместа се кипва
6.След като стане готова, се поливат предварително сварените спагети и се поръсва с настъргания кашкавал и със ситно нарязания магданоз.
Макарони по милански
13 декември 2005 10 35Лесна рецепта за макарони с шунка и доматен сос

Сподели
Коментари


Коментари
