Съставки
200 гр брашно тип 500
100 гр масло
200 гр кашкавал
200 мл мляко краве прясно
100 гр шунка
3 бр. яйца
1 ч.л. сол
Приготвяне
1.Приготвя се тесто от маслото, брашното, солта и 1 ч.л. вода
2.Оставя се да престои в хладилника за няколко часа
3.След като се извади, тестото се разстила на дъното на съда, в който ще се пече, като трябва да покрие стените му на височина 3-4 см
4.Яйцата, млякото, настъргания кашкавал и ситно нарязаната шунка се разбъркват заедна с една чаена лъжица брашно
5.Така получената смес се изсипва върху тестото и се пече в умерена фурна
6.Поднася се топло, нарязано на парчета
Предястие с кашкавал
13 декември 2005 10 38Леко ястие, подходящо и за вечеря

Сподели
Коментари


Коментари
