IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телешко по солунски

13 декември 2005 10 41

Опитайте да се справите с традиционната гръцка кухня

Телешко по солунски

Съставки

1000 гр телешко филе
1000 гр пиперки червени
1200 гр патладжани
250 гр лук кромид стар
200 мл олио
10 бр. черен пипер на зърна
100 гр домати
1 вр. магданоз пресен



Приготвяне

1.Задушете почистения, измития и нарязан на ситно лук с олиото и настърганите домати
2.Прибавете цялото парче филе, солта, черния пипер и залейте с вода
3.Оставете да ври на бавен огън
4.След като месото се свари, извадете го и нарежете на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра
5.В огнеупорен съд наредете един върху друг един ред печени небелени чушки
6.След това пържен патладжан, нарязаното месо и пак ред чушки и патладжан
7.Всеки ред ръсете с магданоз, залейте със соса, в който е вряло месото
8.Похлупете и сложете в умерена фурна да се задушава на бавен огън около 2 часа.

КоментариКоментари