Съставки
1000 гр телешко филе
1000 гр пиперки червени
1200 гр патладжани
250 гр лук кромид стар
200 мл олио
10 бр. черен пипер на зърна
100 гр домати
1 вр. магданоз пресен
Приготвяне
1.Задушете почистения, измития и нарязан на ситно лук с олиото и настърганите домати
2.Прибавете цялото парче филе, солта, черния пипер и залейте с вода
3.Оставете да ври на бавен огън
4.След като месото се свари, извадете го и нарежете на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра
5.В огнеупорен съд наредете един върху друг един ред печени небелени чушки
6.След това пържен патладжан, нарязаното месо и пак ред чушки и патладжан
7.Всеки ред ръсете с магданоз, залейте със соса, в който е вряло месото
8.Похлупете и сложете в умерена фурна да се задушава на бавен огън около 2 часа.
Телешко по солунски
13 декември 2005 10 41Опитайте да се справите с традиционната гръцка кухня

Сподели
Коментари


Коментари
