IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пържола Ерос

13 декември 2005 10 47

Рецепта-афродизиак

Пържола Ерос

Съставки

2 пържоли по 150 гр. всяка
100 гр. масло
сол и пипер на вкус
15 мл. (1 супена лъжица) сос Уорчестър
¼ връзка магданоз нарязан на ситно


Приготвяне

Начукайте пържолите, така че да станат много тънки и издължени. Поръсете ги с пипер и сол на вкус. Разтопете и запържете маслото, докато започне да става кафеникаво и добавете от соса Уорчестър. След като течността в тигана започне отново да бъка, сложете пържолите. Порите на месото ще се затворят много бързо. Обръщайте пържолите непрекъснато, докато не получат златисто -кофяв загар. Извадете ги в чиния и ги поръсете със ситно нарязания магданоз. Дръпнете тигана от котлона и охладете соса със сухо бяло вино (1 ракиена чаша), а после полейте с него пържолите. Като гарнитура може да добавите картофено пюре, запържени гъби или варени зеленчуци.

КоментариКоментари