IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свинско филе по лотарингски

13 декември 2005 10 48

Новогодишно ястие

Свинско филе по лотарингски

Съставки

1 цяло свинско филе
30 мл. (2 супени лъжици) разтопено масло
15 мл. (1 супена лъжица) мас от бекон
45 мл. (3 супени лъжици) бяла фина галета
сол и пипер на вкус
1 средно голяма глава лук настъргана на ситно
1 голяма скилидка чесън нарязана на дребно
15 мл. (1 супена лъжица) ситно нарязан магданоз
250 мл. (1 чаена чаша) пилешки бульон
2 – 3 ситно нарязани листа от салвия (продава се в аптеките и под името “градински чай”)
5 мл. (1 супена лъжица) бяло вино


Приготвяне

Пуснете фурната да се загрее на 175 ºC. Усучете филето с канап. В голям тиган запържете маслото и маста от бекона. Сложете месото в мазнината и го обръщайте, докато се изпече от всички страни.0.Ако обръщате месото с вилица, внимавайте да не го бодете. Можете, например, да си служите с две вилици.

Поръсете го с галетата и добавете сол и черен пипер на вкус. Пуснете в мазнината лука, чесъна и магданоза, нарязани на ситно. Обърнете месото още няколко пъти, така че подправките да полепнат. Изсипете всичко от тигана в тава (най-добре е да използвате съд от йенаглас с капак) и пъхнете във вече загрятата фурна.

Когато галетата стане златисто – кафеникава, добавете пилешкия бульон и салвия. Покрийте с капак, намалете градусите на фурната и оставете ястието да къкри за около 20 – 25 минути. Махнете капака и варете още 10 минути, за да може галетата да се запече и да образува хрупкава коричка.

КоментариКоментари