Съставки
За 4 порции:
4 бр. пилешко филе без кожа
1 вр. пресен лук
1 бр. среден морков, нарязан на кръгчета
1 бр. малка тиквичка, нарязана на полукръгчета
1 ч.л. естрагон или мащерка
1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
4 ч.л. зехтин
Приготвяне
1. Фурната се загрява до 200 С. Отрязват се 4 парчета пергаментова хартия с дължина 40 см. Всяко парче се прегъва на 2.
2. Пилешките гърди се поръсват със солта и пипера и се поставят в средата на сгънатата хартия.
3. В купа се смесват зеленчуците и подправките и сместа се разпределя върху месото. Всяка порция се полива с по лъжичка зехтин. За по-атрактивен вид зеленчуците могат да се нарежат на ивички и да се сплетат на плетеница.
4. Пакетчетата се запечатват добре и се пекат 20 мин. на 200° C. Когато са готови, се срязват по средата с ножици и хартията се разкъсва.
Пилешко филе със зеленчуци в пергаментова хартия
13 декември 2005 10 52Рецептата е предоставена от сп. Меню

Сподели
Коментари


Коментари
