Съставки
За 4 порции:
4 бр. пилешко филе без кожа
1 вр. пресен лук
1 бр. среден морков, нарязан на кръгчета
1 бр. малка тиквичка, нарязана на полукръгчета
1 ч.л. естрагон или мащерка
1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
4 ч.л. зехтин
Приготвяне
1. Фурната се загрява до 200 С. Отрязват се 4 парчета пергаментова хартия с дължина 40 см. Всяко парче се прегъва на 2.
2. Пилешките гърди се поръсват със солта и пипера и се поставят в средата на сгънатата хартия.
3. В купа се смесват зеленчуците и подправките и сместа се разпределя върху месото. Всяка порция се полива с по лъжичка зехтин. За по-атрактивен вид зеленчуците могат да се нарежат на ивички и да се сплетат на плетеница.
4. Пакетчетата се запечатват добре и се пекат 20 мин. на 200° C. Когато са готови, се срязват по средата с ножици и хартията се разкъсва.
Пилешко филе със зеленчуци в пергаментова хартия
13 декември 2005 10 52Рецептата е предоставена от сп. Меню




Русия вдига ДДС, за да спонсорира войната срещу Украйна
Обсерваторията „Вера Рубин“ направи неочаквано откритие
Нов лазер може да пробива през дебел лед върху близки космически тела
Най-неуловимият кит на планетата е забелязан жив за първи път
Междузвездният обект 3I/ATLAS активно изхвърля струи газ: Какво се случва (видео)
Арнаутович натиска канцлера с условие
Иска прошка: Вацке призна за своя груба грешка в Дортмунд
Време е трудоустроените в БФС да се махнат веднага
Председателят на БОК Лечева и посланикът на Италия със съвместни инициативи
Дневен хороскоп за 20 ноември, четвъртък
Женски хороскоп за декември
Колко още остава до Коледа?
Витамин С и цинк – мощна комбинация за силен имунитет
Лягането по едно и също време вечер помага да поддържаме стабилно кръвно
Автоимунен гастрит – когато имунната система атакува стомашната лигавица
Защо не бива да подценяваме хранителните разстройства?
Таргетна терапия и имунотерапия при рак на стомаха
Остави коментар