Съставки
1 пиле
2 големи лимона
12 зелени маслини без костилки
2 супени лъжици зехтин
200 грама гъби
сол, пипер
Приготвяне
Разрежете пилето на части и натъркайте всяко парче с лимон. Запържете до златисто в добре нагорещения зехтин. Подправете със сол и черен пипер.
Добавете сока от половин лимон, затворете съда добре и оставете на котлона още 15 минути. След това пибавете нарязаните на парчета гъби, маслините и сока от останалия лимон. Оставете на котлона още 5 минути.
Сервира се със задушени картофи.
Пиле с лимон и гъби
13 декември 2005 11 04Френска рецепта за празнични случаи





Шофьор е в тежко състояние след катастрофа по пътя София - Варна
Кръвните банки са на ръба: Бургазлии даряват живот с мащабна кампания (ВИДЕО)
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Роналдо отвя Меси в още една класация
Благо: "На дъното сме! Направете нещо!"
Вратар е номер едно в Локо Пловдив
Алегри отписа своя отбор за титлата
Коледните сладки на Марая Кери
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Коледни подаръци, които означават повече от парите
Дневен хороскоп за 7 декември, неделя
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар