IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле с лимон и гъби

13 декември 2005 11 04

Френска рецепта за празнични случаи

Пиле с лимон и гъби

Съставки

1 пиле
2 големи лимона
12 зелени маслини без костилки
2 супени лъжици зехтин
200 грама гъби
сол, пипер


Приготвяне

Разрежете пилето на части и натъркайте всяко парче с лимон. Запържете до златисто в добре нагорещения зехтин. Подправете със сол и черен пипер.

Добавете сока от половин лимон, затворете съда добре и оставете на котлона още 15 минути. След това пибавете нарязаните на парчета гъби, маслините и сока от останалия лимон. Оставете на котлона още 5 минути.

Сервира се със задушени картофи.

КоментариКоментари