Съставки
250 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
подправка за кюфтета
брашно или галета
олио за пържене
1 пакетче картофено пюре на прах
Приготвяне
Каймата се приготвя като за обикновени кюфтета- смляното месо се омесва добре с нарязания на ситно лук, подправките и яйцето. Правят се малки кръгли топки, които се покриват с галета или брашно и се изпържват.
Във всяка чини се слага „легло“ от пюре, върху което се нареждат няколко кюфтенца. Гарнира се със стрък магданоз.
Цариградски кюфтенца
13 декември 2005 11 16Лесно за приготвяне основни ястие, вариация на класическите кюфтета





Шофьор е в тежко състояние след катастрофа по пътя София - Варна
Кръвните банки са на ръба: Бургазлии даряват живот с мащабна кампания (ВИДЕО)
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Роналдо отвя Меси в още една класация
Благо: "На дъното сме! Направете нещо!"
Вратар е номер едно в Локо Пловдив
Алегри отписа своя отбор за титлата
Коледните сладки на Марая Кери
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Коледни подаръци, които означават повече от парите
Дневен хороскоп за 7 декември, неделя
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар