Необходими продукти:
4 парчета пилешко филе
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Необходими продукти за соса:
1 кафена чаша балсамов оцет
3/4 кафена чаша кетчуп
1/3 кафена чаша кафява захар
1 счукана скилидка чесън
1 супена лъжица сос Уорчестър
1 супена лъжица дижонска горчица
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне на соса:
Сложете една по една съставките за соса в подходящ съд и разбърквайте бавно до получаване на еднородна смес. След това го оставете да ври на средно горещ котлон. Изчакайте докато изври до 1/3 от първоначалното количество, нужни са му около 15-20 минути.
Начин на приготвяне на месото:
Загрейте скарата на средно висока температура.
Овкусете пилешкото с черния пипер, който току-що сте смлели. С помощта на готварска четчица намажете месото с гъстия сос. Поставете го на скарата. Остатъка от соса можете да оставите отстрани да къкри на слаб огън.
Печете месото по 8-10 минути от всяка страна. Започнете с 4 минути от едната и след това обърнете от другата. Редувайте така, докато установите, че е готово. Преди всяко обръщане намазвайте със соса.
След като е опечено, полейте с остатъка от соса и сервирайте.
Ако не разполагате със скара, използвайте подходящ съд за печене, добавете малко вода и пригответе месото във фурната.
Печете на около 200 градуса за 25 минути, като покриете съда. След това полейте с част от соса и оставете за още 8-10 минути. Обърнете месото, намажете отново и запечете още малко