IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пиленце. И то с барбекю сос

4 юли 2007 12 36

И на скара, и във фурната има страхотен вкус

Пиленце. И то с барбекю сос

Необходими продукти:

4 парчета пилешко филе

1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

Необходими продукти за соса:

1 кафена чаша балсамов оцет

3/4 кафена чаша кетчуп

1/3 кафена чаша кафява захар

1 счукана скилидка чесън

1 супена лъжица сос Уорчестър

1 супена лъжица дижонска горчица

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне на соса:

Сложете една по една съставките за соса в подходящ съд и разбърквайте бавно до получаване на еднородна смес. След това го оставете да ври на средно горещ котлон. Изчакайте докато изври до 1/3 от първоначалното количество, нужни са му около 15-20 минути.

Начин на приготвяне на месото:

Загрейте скарата на средно висока температура.

Овкусете пилешкото с черния пипер, който току-що сте смлели. С помощта на готварска четчица намажете месото с гъстия сос. Поставете го на скарата. Остатъка от соса можете да оставите отстрани да къкри на слаб огън.

Печете месото по 8-10 минути от всяка страна. Започнете с 4 минути от едната и след това обърнете от другата. Редувайте така, докато установите, че е готово. Преди всяко обръщане намазвайте със соса.

След като е опечено, полейте с остатъка от соса и сервирайте.

Ако не разполагате със скара, използвайте подходящ съд за печене, добавете малко вода и пригответе месото във фурната.

Печете на около 200 градуса за 25 минути, като покриете съда. След това полейте с част от соса и оставете за още 8-10 минути. Обърнете месото, намажете отново и запечете още малко

КоментариКоментари