Необходими продукти за 2-3 порции:
100 гр. талиатели с яйце
150 гр. обезкостено телешко месо
70 гр. пържено кашу
2 глави лук
1 глава чесън
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. босилек
1 ч.л. естрагон
1 консерва домати
настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Във вряща вода сложете талиателите за около 7 минути или докато омекнат. През това време загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесънът и лукът до тъмно кафяво.
Прегорелият лук придава специфичен вкус, който подчертава вкуса на подправките. Нарежете телешкото на много ситно и го прибавете в тигана. Сложете абсолютно всички подправки заедно с натрошеното кашу и манатарките, които сте накиснали предварително във вода.
Бъркайте докато подправките се смесят добре и телешкото се изпече. В същото време отцедете талиателите в гевгир и ги прибавете в тигана.
Бъркайте около 5 минути, след което прибавете 5 супени лъжици от от доматите и сервирайте като поръсите всичко с настърган пармезан на вкус. Чаша червено вино е добра комбинация към талиателите.