IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Талиатели с телешко и кашу

5 юли 2007 12 32

Може да изненадате гостите си много лесно с това бързо и вкусно ястие

Талиатели с телешко и кашу

Необходими продукти за 2-3 порции:

100 гр. талиатели с яйце

150 гр. обезкостено телешко месо

70 гр. пържено кашу

2 глави лук

1 глава чесън

1 ч.л. зехтин

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. босилек

1 ч.л. естрагон

1 консерва домати

настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Във вряща вода сложете талиателите за около 7 минути или докато омекнат. През това време загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесънът и лукът до тъмно кафяво.

Прегорелият лук придава специфичен вкус, който подчертава вкуса на подправките. Нарежете телешкото на много ситно и го прибавете в тигана. Сложете абсолютно всички подправки заедно с натрошеното кашу и манатарките, които сте накиснали предварително във вода.

Бъркайте докато подправките се смесят добре и телешкото се изпече. В същото време отцедете талиателите в гевгир и ги прибавете в тигана.

Бъркайте около 5 минути, след което прибавете 5 супени лъжици от от доматите и сервирайте като поръсите всичко с настърган пармезан на вкус. Чаша червено вино е добра комбинация към талиателите.

КоментариКоментари