Необходими продукти:
600 гр. телешко контрафиле
200 гр. пушени гърди
2 глави лук
1 глава чесън
20 гр. масло
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. оцет
магданоз
пипер
сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука и чесъна, след което ги накълцайте на ситно. В тиган запържете лука и чесъна с оцета и лимоновия сок, след което прибавете малко вода до получаване на средно гъста консистенция.
В отделен тиган задушете предварително накълцаните пушени гърди в маслото. Смесете съдържанието на двата тигана.
Осолете телешкото месо добре, но не много, и го печете на скара, докато получите хубава коричка. Важно е да не го препичате, за да не загуби вкусовите си качества. Сервирайте върху канапе от сос и поръсете с магданоз. Може да се поднесе с варени картофи и масло.