Необходими продукти:
500 гр бяла риба или сьомга
80 гр лук
100 гр домати
2 с.л. доматено пюре
50 мл кокосово мляко
70 мл зехтин
3 глави чесън
1 лимон
1 чушка
кориандър
сол
Начин на приготвяне:
Филетирайте рибата, след което изстискайте сока от лимона и го оставете да се охлади. Обелете чесъна и го смачкайте с преса за чесън. Филетираната риба накиснете в лимоновия сок като прибавите и чесъна, солта и кориандъра. В това време обелете лука и го накълцайте на кубчета. Махнете семките на чушката и заедно с доматите също накълцайте на кубчета.
Сложете нарязаните зеленчуци при рибата като прибавите кокосовото мляко, зехтина и доматеното пюре. Оставете за 1 час в хладилника, след което пържете в силно загрят тиган със зехтин. Сервирайте с картофи соте.