Необходими съставки:
1 патица
4 ябълки
2 филии твърд хляб
30 мл. портокалов сок
1 глава лук
пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре патицата и я подправете отвътре с пипер и сол. Обелете ябълките и махнете сърцевината, след което ги накълцайте на кубчета. Заедно с твърдия хляб ги накиснете в сокът от портокал за половин час.
Напълнете патицата с получената смес, след което набодете патицата на няколко места с вилица, за да се изпече по-добре. Накълцайте лука и го сложете в тавата около патицата. Печете на умерена фурна 2 часа и половина като поливате с вода на равни интервали от време.
Сервирайте заедно с картофено пюре и печени ябълки на фурна. Може да придружите патицата с хубаво бяло вино.




Убитият мъж в Ямбол е застрелян от съседа си през прозореца
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
Експеримент показа поведението на хората няколко дни преди края на света
Уловиха тайнствен обект между Сатурн и Уран
В Чили функционира телескоп, способен да наблюдава хиляди звезди едновременно
Челси готви сензационен трансфер с тер Стеген
Винисиус: Опитвам се да запазя самообладание, но не е възможно
След 14 месеца игнориране от трима треньори: Той отново игра за ЦСКА
Палавата Алис Гудуин
Нумерологична прогноза за месец ноември
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Маникюри за късмет и пари през ноември (+Снимки)
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
ЕМА реагира на нарастващата дезинформация за GLP-1 медикаментите
Остави коментар