Необходими съставки:
1 патица
4 ябълки
2 филии твърд хляб
30 мл. портокалов сок
1 глава лук
пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре патицата и я подправете отвътре с пипер и сол. Обелете ябълките и махнете сърцевината, след което ги накълцайте на кубчета. Заедно с твърдия хляб ги накиснете в сокът от портокал за половин час.
Напълнете патицата с получената смес, след което набодете патицата на няколко места с вилица, за да се изпече по-добре. Накълцайте лука и го сложете в тавата около патицата. Печете на умерена фурна 2 часа и половина като поливате с вода на равни интервали от време.
Сервирайте заедно с картофено пюре и печени ябълки на фурна. Може да придружите патицата с хубаво бяло вино.