350 гр телешко месо
170 гр ориз
200 гр зелен фасул
1 домат
1 щипка мащерка
1 глава лук
4 стръкчета магданоз
1 портокал
1 с.л обезмаслена сметана за готвене
2 с.л зехтин
пипер
Начин на приготвяне
В съд с незалепращо покритие загрейте зехтина. Сложете телешкото месо и го поръсете с мащерката. Запържете го до златисто от двете страни, прибавете пипер, намалете силата на котлона и оставете да още десет минути.
Обелете портокала и го нарежете на парченца в подходяща купа. Смесете ги с настъргания домат. Нарежете лука и магданоза на ситно и ги сложете при доматите.
Сварете зеления фасул в много количество вода. Трябва да ври поне 12 минути. Същото направете и с ориза, в друг съд. На него му трябват около двадесет минути.
Когато оризът стане готов, още топъл го прибавете към доматите и портокала.
Разбъркайте добре и сложете сметаната. Изсипете в голяма чиния, а отгоре наредете нарязаното на парчета телешко месо.
Отстрани наредете зеления фасул и сервирайте.