IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Телешко с ориз по френски

19 септември 2007 12 10

Класическата рецепта с лек френски привкус

Телешко с ориз по френски

Необходими продукти

350 гр телешко месо

170 гр ориз

200 гр зелен фасул

1 домат

1 щипка мащерка

1 глава лук

4 стръкчета магданоз

1 портокал

1 с.л обезмаслена сметана за готвене

2 с.л зехтин

пипер

Начин на приготвяне

В съд с незалепращо покритие загрейте зехтина. Сложете телешкото месо и го поръсете с мащерката. Запържете го до златисто от двете страни, прибавете пипер, намалете силата на котлона и оставете да още десет минути.

Обелете портокала и го нарежете на парченца в подходяща купа. Смесете ги с настъргания домат. Нарежете лука и магданоза на ситно и ги сложете при доматите.

Сварете зеления фасул в много количество вода. Трябва да ври поне 12 минути. Същото направете и с ориза, в друг съд. На него му трябват около двадесет минути.

Когато оризът стане готов, още топъл го прибавете към доматите и портокала.

Разбъркайте добре и сложете сметаната. Изсипете в голяма чиния, а отгоре наредете нарязаното на парчета телешко месо.

Отстрани наредете зеления фасул и сервирайте.

КоментариКоментари