IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Червена супа за разтоварване

5 януари 2009 14 41

След празниците имате нужда от лека храна и възстановяване на здравословния хранителен режим

Вкусен засищащ обяд и лека вечеря. Червената разновидност на супа борш. Снимка: AMY

Вкусен засищащ обяд и лека вечеря. Червената разновидност на супа борш. Снимка: AMY

Необходими продукти:

1 гл. стар лук
2 дръжки целина
350 гр. червено цвекло
125 гр. бяло зеле
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
900 мл. зеленчуков бульон / вода
1 дафинов лист
обезмаслено кисело мляко
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нагорещете зехтина в подходяща тенджера и леко запържете ситно нарязаните лук и дръжки целина.

Добавете нарязаните цвекло и зеле, зеленчуковия бульон (или водата), оцета и дафиновия лист. По желание подправете със сол и черен пипер.

След като супата заври покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри на слаб огън за около час.

Оставете я леко да се поохлади, извадете дафиновия лист и в блендер хубаво я разбийте.

Преди сервиране отново затоплете супата и я гарнирайте с лъжица кисело мляко.

КоментариКоментари