Необходими продукти:
1 гл. стар лук
2 дръжки целина
350 гр. червено цвекло
125 гр. бяло зеле
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
900 мл. зеленчуков бульон / вода
1 дафинов лист
обезмаслено кисело мляко
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нагорещете зехтина в подходяща тенджера и леко запържете ситно нарязаните лук и дръжки целина.
Добавете нарязаните цвекло и зеле, зеленчуковия бульон (или водата), оцета и дафиновия лист. По желание подправете със сол и черен пипер.
След като супата заври покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри на слаб огън за около час.
Оставете я леко да се поохлади, извадете дафиновия лист и в блендер хубаво я разбийте.
Преди сервиране отново затоплете супата и я гарнирайте с лъжица кисело мляко.
Червена супа за разтоварване
5 януари 2009 14 41След празниците имате нужда от лека храна и възстановяване на здравословния хранителен режим

Вкусен засищащ обяд и лека вечеря. Червената разновидност на супа борш. Снимка: AMY
Сподели
Коментари


Коментари
