fallback

Голяма палачинка с пармезан

09 February 2009 08:47

Пълнозърнесто палачинково изкушение с пармезан и шунка

Пълнозърнесто палачинково изкушение с пармезан и шунка. Снимка: CB

Необходими продукти: 200гр. пълнозърнесто брашно (или брашно от смлени овесени ядки в блендер)1 щипка сол2 с.л. зехтин3 яйца300-500 мл. прясно мляко (вкусно става и с вода, а също и с бира)За плънката:50 гр. масло4 филийки шунка1 яйце100 гр. настърган пармезансол и пипер на вкусНачин на приготвяне:Смесете брашното, солта и зехтина в по-дълбок съд.Добавете яйцата и разбъркайте хубаво. Прибавете прясното мляко (водата или бирата) и продължете да бъркате.Сложете сместа в хладилника за 24 часа.Разтопете маслото в тефлонов тиган на не много висока температура. Добавете към него престоялата в хладилника палачинкова смес. Счупете по средата яйце и внимателно разнесете белтъка с вилица. Жълтъкът трябва да остане цял.Поръсете отгоре с пармезана и ситно нарязаната шунка. Внимателно сгънете палачинката на две.Оставете я да на котлона за около 4-5 минути.
Сподели
0 коментара
fallback