Гери Ламбрева просто ни остави без ума, дума и слюнка след като ни изпрати тази изкусителна рецепта, както и няколко снимки, които ще покажем и на вас.
Необходими продукти:
1 ананас
3 с.л сварен ориз
1 авокадо
1 мандарина
Половин банан
Зърна от нар
20 чаени бисквитки
Начин на приготвяне:
Разрязваме ананаса на 2 по дължина. Издълбаваме едната половина и я оставяме да предстои половин час. Смиламе бисквитите на прах и слагаме 2-3 с.л. от тях на дъното на ананаса. Издълбаната част от ананаса нарязваме на малки парченца и част от тях слагаме върху бисквитите.
Отгоре слагаме ориза, пак ананас, и завършваме със слой бисквити.
Изрязваме 4 половинки от неиздълбаната част на ананаса. Съединяваме ги 2 по 2 с помощта на клечки за зъби. С малък остър нож правим отвори, така че да се получат колела на каруцата. Пак с помощта на клечки ги прикрепяме към задната част на ананаса.
Обелваме мандаринката и слагаме резенчетата в горния край на каретата. Обелваме авокадото и го нарязваме на малки кубчета. Слагаме ги до мандарината на каретата.
Обелваме банана, нарязваме го на кръгчета и го подреждаме до авокадото. Отгоре поръсваме със зърната нар.
Впрягаме слончето и каретата е готова.
Съвет: Добре е преди консумация да предстои няколко часа ,за да може бисквитките да попият ананасовия сок.
Каретата се сервира леко охладена.
Днес ще се се тегли томболата за наградата - книгата "Оптималното хранене". Кой е щастливеца ще научите утре, в нюзлетъра. Припомняме, че го получава всеки, които си направи регистрация на сайта ни.