И тъй като сме на английска вълна, решихме да ви представим рецептата за английски сладкиш, която ни изпрати Даниела Пенчева Димова от град Първомай.
Необходими продукти:
5 яйца
1.5 чаена чаша захар
2.5 чаени чаши брашно
1 пакетче краве масло
1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко
мармалад от кайсии
1 чаена чаша нарязани орехи
За глазурата:
12 супени лъжици захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се разтопеното масло, ванилията, брашното, пресято с бакпулвера и киселото мляко.
Сместа се изсипва в тава, предварително намазана с масло и посипана с брашно. Пече се на силна фурна около 30 минути.
След това се намазва с повече мармалад и се поръсва с орехите.
Белтъците се разбиват с 12-те лъжици захар на твърд сняг, който се разстила върху сладкиша.
Връща се отново във фурната и се запича при 150 C до порозовяване.