Рецептата ни изпрати Лиляна Иванова от Бургас
Необходими продукти:
1 портокал
2 белтъка
7 с.л. захар
1 млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Отрязваме върха на портокала, като капаче, след което го издълбаваме.
Разбиваме белтъците със захарта. Шприцоваме в портокала. Разтопяваме шоколада на водна баня и поливаме отгоре, върху крема.
През летните месеци може да измените рецептата и да се разхладите с изстуден портокал.
Cool Orange (Студен портокал):
Необходими родукти:
1портокал
1 пакетче желатин
1 млечен шоколад
100гр. кисело мляко
50гр. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме млякото със захарта.
Прибавяме желатина, разтворен във вода.
Издълбаваме портокала и го напълваме със сместа.
Отгоре поръсваме обилно с разтопен или настърган шоколад. Поставяме във хладилника за няколко часа, за да се изстуди добре.