Продукти
500г ягоди
сок от 1/2 лимон
1 каф.ч.ягодов сироп
2 с.л.захар
500г маскарпоне
1 ч.ч.течна сметана
140г захар
1 ванилия
100г бял шоколад,стопен на водна баня
3 с.л.желатин
Приготвяне
Пасирайте до гладкост ягодите заедно с лимоновия сок,сиропа и захарта. Опитайте на вкус и ако желаете добавете още захар.
Разтопете на водна баня 1/3 от желатина,накиснат в малко вода и го смесете с ягодовото пюре.
Сипете малко от пюрето в избраните от вас чаши и ги поставете в хладилника леко наклонени като ги подпрете с нещо така,че ягодовото желе да се желира само в единия край на чашите.
Разбийте с миксер маскарпонето със захарта и ванилията. Добавете стопения бял шоколад,няколко лъжици от ягодовото пюре и течната сметана. Разбъркайте добре. Накрая сипете и останалия желатин,отново разтопен на водна баня в малко вода.
Сипете крема в чашите и отгоре залейте с остатъка от ягодовото желе. След като крема се стегне гарнирайте с прясна ягодка.
Изпратете ни и вашите рецепти на info@tialoto.bg или ги публикувайте в категория Рецепти на Blog.bg