Необходими продукти:
100 г масло
300 г захар
6 яйца
80 г какао
400 г смлени лешници
мазнина и брашно за намазване на формата
За гарниране:
сладко от вишни
250 мл сметана, разбита с ванилия
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 175 градуса.
Маслото се разбива с 200 гр захар на крем. Яйцата се разделят и жълтъците се прибавят един по един към разбитото масло.
Смесват се с лешниците и какaото и се прибавят към крема.
Белтъците се разбиват енергично, като се добавя останалата захар.
Бият се около 3 мин, докато станат на сняг. Прибавят се към тестото на 2 пъти.
Тавичка с подвижни стени с диаметър 26 см се намазва с мазнина и се поръсва с брашно.
Тестото се разпределя равномерно и се пече в средата на фурната около 45 минути.
Изважда се от фурната и се оставя във формата да изстине.
Сладкишът се сервира гарниран със сладко и разбита сметана.