Името му е „Маркиза" и то не защото има вкус на кралска храна, а защото има и редица други достойнства.
Този сладкиш не изсъхва или по-точно, колкото и дни да преседи, не губи и грам от прекрасния си вкус... а след като го направите, едва ли просто ще стоите да го гледате.
Изключително бързо, лесно и вкусно!
Необходими продукти:
1 ч.чаша брашно
1 бакпулвер
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 кафена чаша пудра захар
1 пакетче краве масло
1 пакетче крема сирене
1 ванилия
орехи (по желание)
Начин на приготвяне:
Брашното, трите жълтъка , бакпулверът, пудрата захар и маслото се разбиват. Получава се ронливо тесто, което после намачквате хубаво докато стане топче. Отделяте 1/3 от него и го слагате за 10 мин в камерата. През това време вземете трите белтъка, захарта, ванилията, крема сиренето и ги разбийте много добре с миксер, докато стане бяла еднородна смес.
Тестото, което е в тавата, се разстила с пръсти докато не покрие цялата тава и не стане тънък слой. Върху него се разстила бялата крем смес и след това на едро ренде се настъргва топчето, което е останало в хладилника, докато не покрие повърхността на плънката.
Ако искате да има и ядки, сега е моментът да ги разпръснете отгоре.
Печете на 180 градуса, докато сладкишът хване лек загар. След това извадете от фурната и поръсете отгоре малко пудра захар.
Бон апети!