За 24 броя:
3 яйца
50 г масло
50 г захар
100 г марципан
100 г смлени бадеми
4 с.л. Амарето
150 г шоколадов чипс
1 пакет точени кори
мазнина за пържене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Две яйца се разделят. Жълтъците и останалото яйце се разбиват на крем с маслото и захарта. Марципанът се настъргва и добавя. Прибавят се бадемите, амаретото и шоколадовия чипс.
От корите се изрязват 24 кръга с диаметър 8-10 см. Ръбовете се намазват с белтък. С чаена лъжичка се прибавят купчинки от шоколадовия пълнеж в средата, двете страни на кръговете се сгъват една към друга и краищата на рулцето се завиват. Ръбовете леко се притискат.
Мазнината се загрява в тенджера и рулцата се изпържват. Изваждат се и се изцеждат от мазнината върху кухненската хартия. Поръсват се с пудра захар и се сервират студени или топли.
От книгата „Шоколад за модерни хора" на ИК Gourmet