IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Шоколадови пролетни рулца

23 юни 2011 06 00

Стават и за през лятото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За 24 броя:

3 яйца

50 г масло

50 г захар

100 г марципан

100 г смлени бадеми

4 с.л. Амарето

150 г шоколадов чипс

1 пакет точени кори

мазнина за пържене

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Две яйца се разделят. Жълтъците и останалото яйце се разбиват на крем с маслото и захарта. Марципанът се настъргва и добавя. Прибавят се бадемите, амаретото и шоколадовия чипс.

От корите се изрязват 24 кръга с диаметър 8-10 см. Ръбовете се намазват с белтък. С чаена лъжичка се прибавят купчинки от шоколадовия пълнеж в средата, двете страни на кръговете се сгъват една към друга и краищата на рулцето се завиват. Ръбовете леко се притискат.

Мазнината се загрява в тенджера и рулцата се изпържват. Изваждат се и се изцеждат от мазнината върху кухненската хартия. Поръсват се с пудра захар и се сервират студени или топли.

От книгата „Шоколад за модерни хора" на ИК Gourmet

Автор - снимка

КоментариКоментари