Продукти:
80 г натурален шоколад
50 г орехи
4 зрели банана
4 белтъка
1 с.л. бренди
160 г кафява захар
1 пакетче ванилена захар
½ ч. л. канела
240 г овесени ядки
Начин на приготвяне:
Шоколадът се нарязва на едро и се разтопява бавно на водна баня. Фурната се загрява на 200 С и тавата се покрива с хартия.
Ядките се накълцват. Бананите се обелват и се намачкват с вилица. Разбъркват се с шоколада, ядките, белтъците, брендито, захарта, ванилията и канелата. Прибавят се овесените ядки.
Тестото се изсипва в тавата и се заглажда. Пече се 25 мин. в средата на фурната. Оставя се да изстине и се реже на парчета.
Рецептата е от книгата "Шоколад за модерни хора" на ИК "Gourmet"