Продукти (за 8 шишчета):
1 манго
1 банан
1 малък ананас
1 портокал
сокът на 1 лайм
2 с. л. кафява захар
2 с. л. ром
1 с. л. слънчогледово олио
листа мента (за гарниране)
Начин на приготвяне:
Плодовете без портокала се обелват и се нарязват на парченца с големина 3х3 см. Портокалът се измива с топла вода, избърсва се, настъргва се 1 ч. л. кора и се изстисква сокът. В купа се смесват портокаловата кора, портокаловият сок и сокът от лайм, захарта и ромът. Добавят се плодовете и се мариноват около 30 мин.
Парчетата плодове се нанизват на 8 шишчета, като се редуват. Пекат се на леко намаслен грил-тиган 5 мин., като се обръщат и се поливат с марината няколко пъти.
Шишчетата се подреждат в чиния, поливат се с останалата марината и се сервират, гарнирани с листа от мента.




Любовен хороскоп за зодиите в седмицата от 3 до 9 ноември
Навици след работа, които преобразяват тялото и ума
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
ЦСКА преследва четвърта поредна победа преди дербито с Левски
Арда - Левски
ЦСКА - Монтана
Барселона - Елче
Таро карта за 2 ноември, неделя
Дневен хороскоп за 2 ноември, неделя
Седмична таро прогноза за 3 – 9 ноември
С какво родените през ноември са толкова интересни?
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
la_unica
( преди 14 години )