Продукти за 12 броя:
за тестото:
200 г масло
100 г кафява захар
3 яйца
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 с. л. какао
1 щипка сол
семенцата от ½ ванилия
75 г орехи
за гарниране:
300 г крем-сирене
4 с.л. пудра захар
цветни шоколадови бонбони или настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 С. тава с големина 20х30 см се намазва с мазнина. Мекото масло се разбива със захарта на крем, след това се добавят яйцата.
Смесва се брашното с бакпулвера, какаото, солта и ванилията и се прибавят към маслената смес. Накълцват се на едро ореховите ядки и се добавят към тестото.
Тестото се изсипва във формата и се изглажда. Пече се 25 мин. на средното ниво на фурната.
След изпичането се изважда от фурната и престоява във формата 20 мин., за да поизстине, след това се слага да изстине напълно върху кухненската скара. Реже се на 12 парчета.
Крем-сиренето се разбърква с пудра захар и парчетата се намазват. Украсяват се по желание с бонбони или настърган шоколад.