Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
2 ч.ч. прясно мляко
2 бр. яйца
1/4 ч.ч. олио
Приготвяне:
В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта. В друг съд се разбиват яйцата, млякото и олиото. Изсипва се яйчената смес върху сместа с брашното и се разбърква. Така получената смес се пече като палачинки, като разликата тук е, че пенкейковете са по-дебели.
Хапват се гарнирани със сладко, мед, пудра захар или шоколад, но можете да си ги направите и солени по ваш вкус.




Григор Димитров се отказа от мача срещу Медведев в Париж
Държавата налага строг контрол над атракционите по суша, въздух и вода
Uber пуска флот от 100 000 роботаксита до 2027 г.
Сграда се срути върху семейство с три деца край Истанбул
На Слънцето се появи зловеща усмивка: Поток от заредени частици се насочи към Земята
Спътници на SpaceX излъчват мистериозен сигнал
Микроби от облаците ще помагат в търсенето на живот на други планети
Повечето пластмаса, попаднала в океана, не плава на повърхността: Къде изчезва?
Какво се случва? Григор Димитров се предаде без бой на руснак
Евелин Макрай
Президентът на федерацията по карате: Градим силен национален отбор, очакваме още много медали
Черно море писа тройка на Миньор и е на 1/8-финал
Защо се будите в 3 през нощта?
„Следващият разговор“ от Джеферсън Фишър
Цюрих – градът с аромат на шоколад и прелестни коледни базари
6 неща, които ще ви помогнат да живеете по-добре
Какво е синдром на Кушинг?
В Русе въведоха уникален за България метод за разграничаване на фокална от дифузна коронарна болест
Побеляването на косата може би е защитен механизъм срещу рак
Ваксините от последните 20 години вече са достъпни в електронното здравно досие
Остави коментар