Необходими продукти:
5-6 ябълки
1 ч.ч. олио или разтопено масло
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1 к.ч. счукани орехи
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
канела
Начин на приготвяне:
Захарта, грисът, брашното и бакпулверът се слагат в купа и хубаво се размесват. В намазнена тавичка се изсипва половината от получената суха смес и се наръсва с половината олио.
Ябълките се обелват, изчистват от семките, настъргват се на ренде и се смесват с канелата. Сухата смес се покрива с ябълките. Отгоре се добавя и другата половина от сместа и останалото олио.
Сладкишът се пече в умерена фурна за около 20-25 мин. След изваждането му от фурната, се поръсва с пудра захар по желание.