Продукти:
750 г ягоди;
80 г нишесте;
2 ч.л. подсладител;
За гарнирането:
100 мл течна растителна сметана;
1 ч.л. подсладител;
50 г диабетичен шоколад;
Начин на приготвяне:
Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и се поставят в тенджера. Добавят се 500 мл вода и се разбиват с пасатор. Загряват се на бавен огън и малко преди кипването се слагат на тънка струйка размитото със 100 мл студена вода нишесте и подсладителя. Кремът се сгъстява при непрекъснато разбъркване около 5 минути и се разлива в купички.
Сметаната се разбива заедно с подсладителя на твърд крем и с нея се гарнира кисела, поставя се и по парче шоколад. Консумира се добре охладен.