Продукти:
750 г ягоди;
80 г нишесте;
2 ч.л. подсладител;
За гарнирането:
100 мл течна растителна сметана;
1 ч.л. подсладител;
50 г диабетичен шоколад;
Начин на приготвяне:
Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и се поставят в тенджера. Добавят се 500 мл вода и се разбиват с пасатор. Загряват се на бавен огън и малко преди кипването се слагат на тънка струйка размитото със 100 мл студена вода нишесте и подсладителя. Кремът се сгъстява при непрекъснато разбъркване около 5 минути и се разлива в купички.
Сметаната се разбива заедно с подсладителя на твърд крем и с нея се гарнира кисела, поставя се и по парче шоколад. Консумира се добре охладен.






Изтеглянето на танкера Kairos край Ахтопол ще струва 1,2 млн. лв.
Столичната община се похвали с близо 700 хил. лв. приходи от лихви
Разкриха влиянието на Марс върху климата на Земята
НАСА да изпрати хора на Марс възможно най-скоро
Нов вид миниатюрна жаба е открит в Южна Бразилия
Рекорд: Китай изстреля три ракети в Космоса за един ден
Секси Линдзи след чудото: Аз съм дете! Татко плаче по телефона
Организират благотворителен турнир и търг в подкрепа на Любо Пенев
Артета свали картите за Жезус
Медал! Сестри Стоеви обърнаха индонезийки в Индия
Баница с кисело зеле и ориз за Бъдни вечер и Коледа
Сър Род Стюарт изнесе грандиозно рок шоу за българската публика
Любовен хороскоп за 2026 за всяка зодия
Храни против деменция – какво да ядем за по-добра памет
Защо се будим малко преди алармата?
Наследствена ли е шизофренията?
Студът променя ли менструалния цикъл?
Маслото от ший и ползите от него в студените месеци от годината
Остави коментар