IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Кисел от ягоди

29 септември 2011 12 40

И диабетиците са хора! Нека помислим за тях и им подсладим живота!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

750 г ягоди;

80 г нишесте;

2 ч.л. подсладител;

За гарнирането:

100 мл течна растителна сметана;

1 ч.л. подсладител;

50 г диабетичен шоколад;

Начин на приготвяне:

Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и се поставят в тенджера. Добавят се 500 мл вода и се разбиват с пасатор. Загряват се на бавен огън и малко преди кипването се слагат на тънка струйка размитото със 100 мл студена вода нишесте и подсладителя. Кремът се сгъстява при непрекъснато разбъркване около 5 минути и се разлива в купички.

Сметаната се разбива заедно с подсладителя на твърд крем и с нея се гарнира кисела, поставя се и по парче шоколад. Консумира се добре охладен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари