IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Като за Хелоуин: тиквен сладкиш с шоколад

18 октомври 2011 10 02

Обичате ли тиква?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти (за 12 парчета):

700 г тиква

150 г масло

3 яйца

150 г захар

1 пакетче ванилена захар

по 1/2 ч.л. канела и джинджифил на прах

1 щипка сол

1 ч.л. настъргана лимонова кора

3 ч.л. бакпулвер

350 г грис

50 г настърган шоколад

масло за формата

200 г тъмен кувертюр

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 градуса. Тавата се покрива с хартия за печене. Тиквата се обелва, почиства се и се реже на резени. Пече се в средата на фурната 30 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Фурната се намалява на 180 градуса. Разтопява се маслото.

Тиквата се пасира. Яйцата се разбиват със захарта, ванилията, подправките, лимоновата кора и маслото. Прибава се тиквата. Смесват се бакпулверът и грисът и се прибавят към сместа. След това се добавя настъргания шоколад.

Тестото се сипва в намаслена форма с диаметър 26 см. Пече се в средата на фурната около 35 минути, изважда се и се оставя да изстине. Залива се с разтопения кувертюр.

Рецептата е от книгата "Шоколад за модерни хора" на Gourmet Publishing

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари