Съставки
80-300 г тофу / соево сирене /;
100 г разтворен в плодов сок желатин;
100 г сметана разбита с ½ ч.ч.захар;
1 готово купен малък тортен блат / за предпочитане оформен като вдлъбната чинийка/.
Приготвяне
Желатинът се разтваря в чаша вряла вода и към него се добавя ¼ студен плодов сироп / малинов или ягодов /. Тофуто, сметаната и така приготвения желатин се разбиват на миксер ,докато образуват еднородна смес.
Тя се изсипва и разстила върху блата и отгоре се нареждат ягоди или малини,или къпини , или боровинки. Сладкишът се слага в покрит съд за торта и така след 3 часа престой в хладилник е готов за консумация.
Сладкиш с тофу
16 декември 2005 09 49Диетичен и лек сладкиш, специално за топлите летни дни, без да натоварва организма.

Сподели
Коментари


Коментари
