Съставки
1.5 кг. тиква
1 ч.ч. захар
2-3 яйца
половин чаша счукани орехи
1 чаша прясно мляко
1 чаша счукан сухар
1 ч.л. канела
Приготвяне
Тиквата се обелва се и се изчиства от семето. Нарязва се на малки кубчета и се задушава в малко вода, докато омекне. След това се разбива с пасатор или дървена лъжица, за да стане на пюре.
Към тиквеното пюре се прибавя 1 чаена чаша захар , 2-3 жълтъка , ½ чаша счукани орехови ядки , 1 чаша прясно мляко , 2 супени лъжици прясно масло , 1 чаша счукан сухар и 1 чаена лъжичка канела. Всичко това се разбърква с тел или миксер.
Към сместа се прибавят белтъците, разбити на сняг ; след това сместа се разбърква леко , изсипва се в намазана с масло тава и се пече в умерена фурна
Тиквен десерт с канела
16 декември 2005 10 01За всички, които обичат тиква




На днешния празник зимата се събужда
Любовен хороскоп за зодиите в седмицата от 3 до 9 ноември
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Арда - Левски
Милан - Рома
ЦСКА - Монтана
Кристиано Роналдо няма спирка, вкара нови два гола
3 упражнения, с които да намалите мазнините около талията при перименопауза
Нумерологична прогноза за 2 ноември
Таро карта за 2 ноември, неделя
Дневен хороскоп за 2 ноември, неделя
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар