Съставки
500-800 гр. печена тиква
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 ½ чаена чаша брашно
Приготвяне
Една обикновена дълбока чиния се напълва с печена тиква.
Прибавят се 2 яйца , 1 чаена чаша захар и 1 ½ чаена чаша брашно. В тигана се сгорещява масло. От сместа се правят продълговати форми, които се овалват в брашно и се пържат в нагорещено масло. Като се зачервят от едната страна, обръщат се от другата.
Сервират се посипани с пудра захар.
Щрудел от тиква
16 декември 2005 10 14Вариант на класическия щрудел




Пиян шофьор помете шест коли в центъра на София
Изборите в РСМ: ВМРО-ДПМНЕ печели 19 общини, включително Скопие
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Барса се съвзе с успех над Елче
В Черно море съжаляват, че не са треснали Лудогорец
Вълците изгониха мениджъра си 45 дни, след като преподписа
Шампион ли е вече Левски? Ето какво обявиха от Лудогорец
Дневен хороскоп за 3 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 3 – 9 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар