Съставки
5 яйца ; 300 г захар; 100 г масло; 100 г брашно; 200 г сини сливи, може и праскови (от компот); 200 г стафиди или микс от фурми , кайсии и смокини; 200 г орехови ядки.
Приготвяне
Разбиват се маслото и захарта , а жълтъците се прибавят един по един. След това се изсипва брашното и разбитите на белтъци.
Всички нарязани плодове със счуканите орехи се объркват с 1 чаена лъж. лимонова кора и 2 суп. лъж. ром. Двете смеси се съединяват и объркват добре на ръка.
Пече се 50 мин в кексова форма. Като изстине се увива в метално фолио и престоява на студено в хладилника. Консумира се след 7-10 дни.
Кекс за Коледа и Нова година
16 декември 2005 10 26Класически коледен сладкиш

Сподели
Коментари


Коментари
