Съставки
5 яйца ; 300 г захар; 100 г масло; 100 г брашно; 200 г сини сливи, може и праскови (от компот); 200 г стафиди или микс от фурми , кайсии и смокини; 200 г орехови ядки.
Приготвяне
Разбиват се маслото и захарта , а жълтъците се прибавят един по един. След това се изсипва брашното и разбитите на белтъци.
Всички нарязани плодове със счуканите орехи се объркват с 1 чаена лъж. лимонова кора и 2 суп. лъж. ром. Двете смеси се съединяват и объркват добре на ръка.
Пече се 50 мин в кексова форма. Като изстине се увива в метално фолио и престоява на студено в хладилника. Консумира се след 7-10 дни.
Кекс за Коледа и Нова година
16 декември 2005 10 26Класически коледен сладкиш




Пиян шофьор помете шест коли в центъра на София
Изборите в РСМ: ВМРО-ДПМНЕ печели 19 общини, включително Скопие
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Барса се съвзе с успех над Елче
В Черно море съжаляват, че не са треснали Лудогорец
Вълците изгониха мениджъра си 45 дни, след като преподписа
Шампион ли е вече Левски? Ето какво обявиха от Лудогорец
Дневен хороскоп за 3 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 3 – 9 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар