fallback

Коледни сладки

16 December 2005 10:27

Зарадвайте семейството си с шарени коледни сладки

Съставки3 яйца; 1 ч. чаша захар; 2 суп.лъж. мед; 1 суп.лъж. канела; 5-6 зърна смлян карамфил; 1 ч.лъж. сода ; ½ ч. чаша олио или маргарин; сок от половин лимон и около 3 ½ ч.чаши брашно. За глазурата се използват 3 белтъка ; 1 ½ кафяна чашка пудра захар и 1 ½ каф.ч. кристална захар. Сладкарски бои в няколко цвята по желание.Приготвяне Медът се разбива със содата. Слагат се яйцата едно по едно , след това захарта и всичко останало като браш- ното се поставя накрая. Разточва се на лист- ½ см и се изрязва на формички. Пекат се на 180ºС 5-10 мин.Глазурата се подготвя като белтъците се разбиват на сняг със захарта и се разделя в няколко чашки според броя на цветовете сладкарски бои ,които използвате. Всяка една коледна сладка може да се изрисува по желание. Нареждат се в тави на открито, докато глазурата се втвърди.
Сподели
0 коментара
fallback